Verzorging extensions

Het is belangrijk te beseffen dat hairextensions niet hetzelfde DNA hebben als uw eigen haar omdat deze van een ander mens afkomstig zijn. Indian Gold maakt voor haar extensions gebruik van de lokken van Hindoestaanse mensen uit India, welke veelal een net iets andere textuur en type haar hebben als de Europeanen. Daarnaast zijn de haren reeds afgeknipt en verwerkt als diverse kleuren en texturen. Ieder mens is anders en het haar van de extensions kan hierdoor anders op uw shampoo reageren dan uw eigen haar. Het kan dus zijn dat de producten die u misschien al jaren naar tevredenheid gebruikt ineens niet meer prettig zijn. Het is dus belangrijk goede verzorgingsproducten uit te kiezen welke zowel goed op uw eigen haar als op het extension haar aansluiten.

Verzorging

Zoals u wellicht weet, is de verzorging van hairextensions zeer belangrijk. De kwaliteit van de haren kan vallen en staan bij een goede of slechte verzorging. Bij een goede verzorging met de juiste producten en styling tools zult u lang plezier beleven aan uw hairextensions en een kapsel als de celebraties kunnen creëren. Echter bij een slechte verzorging met onjuiste producten, zal uw haar er onverzorgd uit zien.

Naast een goede verzorging en styling van het haar is het hiernaast ook zeer belangrijk om de hairextensions regelmatig goed door te borstelen. Als u extensions heeft dan zitten deze meestal ongeveer 1 cm van de hoofdhuid bevestigd en zullen ze na verloop van tijd een stukje gaan uitgroeien. Omdat u gemiddeld 80 a 100 haren per dag verliest, is het mogelijk dat deze “oude” haren door de hairextensions niet weg kunnen en zich tussen uw hoofdhuid en de aanhechting van de extensions gaan nestelen. Daardoor ontstaan klitten. U heeft dit wellicht tijdens het dragen van de haren niet zo in de gaten maar tijdens het verwijderen zal dit probleem naar voren komen en moeten de klitten verwijderd worden. U zult begrijpen dat dit niet prettig is en ook niet goed voor uw eigen haar. Om dit probleem dan ook te voorkomen adviseren wij u te alle tijde uw haar dagelijks meederde malen met de speciale extensions borstel van hoofdhuid tot punt goed door te borstelen en daarmee “oude” haren te verwijderen. Daarnaast zorgt de speciale borstel ( verkrijbaar bij Haarmode le jardin ) er uiteraard ook voor dat uw eigen haar klitvrij blijft en mooi gaat glanzen. Voor krullen ligt dit echter anders, hiervoor adviseren wij u alleen ’s ochtends en ’s avonds voor het slapen gaan de extension borstel te gebruiken i.v.m. pluizen als u uw haar borstelt. U kunt dan overdag beter regelmatig kammen met een krullenkam; deze zorgt ervoor dat uw haar toch klitvrij en mooi in de krul blijft zonder te pluizen.

Tips

Na de behandeling dient u uw haar 24 uur niet te wassen. Hierdoor hebben de keratinebondingen 24 uur de tijd uit te harden. Kam de hairextensions minimaal twee maal per dag. Ook voor het wassen dient u de hairextensions eerst te borstelen (verkrijgbaar bij Haarmode le jardin), borstel vanaf de punten en borstel geleidelijk naar boven toe. Gebruik minimaal één keer per week een masker en ga niet met nat en los haar slapen, draag tijdens het slapen een vlecht zodat het haar niet kan gaan klitten. Om je extensions/weaves langer mooi te houden kunt u tijdens het slapen gebruik maken van een beauty pillow. Dit is een kussensloop wat niet stropt . Verkrijgbaar bij Haarmode le jardin. Kleuren is mogelijk maar wel op eigen risico, ontkleuren is sterk af te raden. Zorg dat uw hairextensions professioneel worden verwijderd. Haarmode le Jardin beschikt over de Balmain Quick Remover waardoor de hairextensions netjes en zonder schade verwijderd kunnen worden. Haarmode le Jardin kan niet aansprakelijk worden gesteld voor hairextensions die elders of door u zelf verwijderd zijn.

Het is af te raden de extensions langer te laten zitten dan 4 maanden. Extensions die uitvallen binnen 2 maanden kunt u gratis binnen 2 maanden terug laten zetten.

 

Keramische stylingtools voor uw hairextensions

In de wetenschap dat het haar een ander type is dan uw eigen haar, zult u begrijpen dat dit er ook voor zorgt dat de valling van de hairextensions soms anders is dan die van uzelf. Om toch gemakkelijk van uw hairextensions en uw eigen haar een geheel te maken adviseren wij u om hiervoor warme stylingtools te gebruiken. De styling tools die u wilt gebruiken zijn uiteraard naar eigen keuze en afhankelijk van het kapsel dat u wilt creëren. Wij adviseren u altijd gebruik te maken van keramische styling tools, omdat deze de haren bij normaal gebruik niet beschadigen en/of uitdrogen. Keramisch styling tool geven het haar een mooier, gladder en glanzender effect dan niet-keramische styling tools.